2/8/2023  
 посетител бр.:
 
МУЛТИМЕДИЈА
КОМПЈУТЕРИ И КОМПЈУТЕРСКИ ДОДАТОЦИ
ПРИКЛУЧОЦИ И КАБЛИ
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ И ДОДАТОЦИ
КОМПАКТ ДИСКОВИ
ДВД ВИДЕО
ИГРИ, СОФТВЕР И ДОДАТОЦИ
МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ И ДОДАТОЦИ
 
 
2/14/2011  
Татјана Лазаревска нај пејачка во Битола
11/3/2009  
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци
11/3/2009  
Фолк фест Валандово го прослави сребрениот јубилеј


Најголем избор на ЦД и ДВД во Република Македонија.

МИСТЕР КОМПАНИ, ГТЦ I кат, СкопјеВЕСТИ
 

11/3/2009
ОДБЕЛЕЖАН 25-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ - Валандовски мераци

Македонската фолк-елита со песна ја одбележа 25-годишнината од фолк-фестивалот "Валандово", која се одржа во Струмица во хотелот "Студио ин". Сузана Спасовска, Блага Петреска, Момо Николовски, Виолета Томовска, Зуица Лазова, Наум Петрески, Нино Величковски, Благица Калева, Ленче и Горан Кукиќ, Ефто Пупиновски, Анета Наковска, Мишко Крстевски, Сузана Гавазова, Росана и Горан Тодоровски, Ирена Спасовска... се фатија за микрофонот да ги отпеат најслушаните хитови и победнички песни од сите изданија на фолк-фест "Валандово". На видеобим се емитуваа и песните кои ги отпеа пејачите кои повеќе не се меѓу живите - Петранка Костадинова, Кирчо Поп Лазаров, Пепи Бафтировски, Гоце Николовки. Признанија добија Блага Петреска, Огнен Неделковски, Миле Барбаровски, Ѓорги Исиров и други уметници и помагатели на фестивалот. Имаше и незадоволни, Виолета Томовска изрази јавно незадоволство зашто плакети не добиле сите пејачи, а доби поддршка и од колегите кои си заминаа од свеченоста со празни раце. Сепак пејачите добија ветување од организаторите дека на следниот јубилеј грешката ќе биде исправена.

Вечер, 03,11,2009
(А. Ѓ.)

 

 

 
     
 
        Copyright © 2006 Mister Company